2024. Április 19., péntek. Névnap: Emma

A báránypörkölt volt a nyerő

2018.08.20.

A lukácsházi önkormányzat és a Közösségi Ház 2. alkalommal rendezett főzőversenyt a kilátónál augusztus 20-a tiszteletére.

   Kora reggel óta lelkesen készülődtek a csapatok a főzésre, mindenki a saját titkos receptjével próbált a szigorú zsűri, de még inkább a vendégek kedvében járni.

   A különleges ételek között volt részeg vaddisznópörkölt, juhtúrós puliszka, sőt Démon töltött káposzta is. A 3 főből álló szakmai zsűri mellett az önkormányzat és a Közösségi Ház képviselői is megkóstolták a remekműveket. Nem volt elég a finom étel, figyeltek a terítésre, a vendéglátásra is.

   Délután Porpáczy József esperes plébános megszentelte az új kenyeret, amiből mindenkinek jutott, majd az eredményhirdetés során kiderült, hogy idén a Kerti sör csapatának báránypörköltje ízlett legjobban a szakmai zsűrinek. A 2. helyezést az Angyalok és pásztorok Démon töltött káposztája kapta, míg 3. helyen a tavalyi győztes Laci konyha végzett, ők zsebelhették be az Önkormányzat különdíját is. A Közösségi Ház dolgozóinak a töltött káposzta ízlett legjobban, a különdíjhoz hozzájárult a különleges fogadtatás, vendéglátás is.

A legpikánsabb ízesítésért járó díjat a Vince pince vehette át, míg a legkülönlegesebb köretnek a juhtúrós puliszkát választotta a zsűri, amit a Hegyi Borbara csapata nyert el.

A nagyszerű nyári időben a kilátóhoz látogató vendégek még finom lángost is kaphattak, amit az Önkormányzat biztosított.

A díjnyertes csapatok felkérést kaptak a település nagyrendezvényein való főzésre.

     A mai napon ismét megmutatta a falu, hogy milyen jó közösségei vannak.

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek