2024. Március 29., péntek. Névnap: Auguszta

DR VÁGÓ ATTILA KITÜNTETÉSE

2019.03.19.

Körzetünk háziorvosa, DR. VÁGÓ ATTILA , Lukácsháza község alpolgármestere, a Vas Megyei Közgyűlés volt alelnöke a MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztjét vehette át a március 15-i ünnepség alkalmából, amelyet Dr. Pintér Sándor belügyminiszter adott át.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Érdemrendnek az osztálya. A Magyar Érdemrend fehér zománcozású görög kereszt.

Magyarország 2011. évi új Alaptörvényének 9. cikk (4) pontja értelmében a köztársasági elnök a törvényben meghatározott kitüntetéseket, díjakat és címeket adományozhatja. A 2011. évi CCII. törvény elfogadásával az addig 1991 óta adományozott és a 2000. évi XI. törvényben „Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje” névről átnevezett Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje elnevezésű állami kitüntetés megszűnt.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett személy jogosult magát a megfelelő állami kitüntetés tulajdonosának nevezni. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjéből évenként legfeljebb kettőszáznyolcvan adományozható. Kiváltság az adományozással nem jár.

 

 

 

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek