2024. Április 18., csütörtök. Névnap: Andrea, Ilma

Falunap 2019- Lukácsháza

2019.07.14.

Idén rendhagyó volt a falunap Lukácsházán, hiszen a hagyományos rendezvény mellett átadásra került a felújított Közösségi Ház.

A Művelődési Ház energetikai korszerűsítése projekt keretében megvalósult fejlesztés kapcsán megújult a nagyterem, valamint az épület új külsőt kapott. Az ünnepélyes avatáson az Ács Mihály Alapfokú Művészeti Iskola klarinéttriója, Tóth Kamilla és a Derű tánccsoport lépett fel. Köszöntőt mondott Dr. Balázsy Péter megyei jegyző, Ágh Péter országgyűlési képviselő, valamint Virág János, a település polgármestere.

Átadták a falunapi kitüntetéseket is. Lukácsháza Községért Kitüntetést kapott Kajtár Anita, aki már 25 éve dolgozik az önkormányzati hivatalban pénzügyi ügyintézőként. Bolfánné Zöhrer Mónika a település közösségi életéért, gyermekeiért és a Lukácsházi Boszorkányok Egyesületében végzett tevékenységéért vehette át a kitüntetést.

A Közösségi Ház pedig Dreiszker Ernőnek köszönte meg áldozatkész és önzetlen munkáját.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt megáldotta az épületet Porpáczy József esperes plébános, valamint Kalincsák Balázs, evangélikus lelkész.

A hagyományos falunapi rendezvényen többféle finom fogás is került az asztalra, amelyet az idén is baráti társaságok készítettek.

A Borbarát Hölgyek Egyesülete meghirdette a falunapi borparádét, melynek során a vendégek megválasztották a falu legjobb fehér és vörös borát, valamint különdíjat kapott a legízletesebb rosé bor. A részletes eredmény:

Fehér bor

  1. Mészáros István (vegyesfehér)
  2. Schreiner Gábor (olaszrizling)
  3. Kovács Gábor (olaszrizling)

Vörös bor

  1. Albert Családi Pince ( Pinot noire)
  2. Jagodics Csaba (Kékfrankos)
  3. Németh Lászó ( vegyes)

Rosé

Albert László –különdíj

Köszöntötték a Lukácsháza SE U14-es labdarúgó csapatát is, akik ebben az idényben az előkelő 3. helyet szerezték meg. A bronzérmet Vízi Károly adta át az MLSZ Vas megyei képviselőjeként.

A műsorban fellépett a táplánszentkereszti Tavaszi szél citerazenekar a Varnyú Country, a Széltolók zenekar, valamint az ARTrakció együttes. Az est sztárvendége Soltész Rezső volt.

A gyerekeket óriás csúszda, lufibohóc, arcfestés, csillámtetkó és hennafestés is várta.

Még két eredményhirdetésre is sor került.

Pénteken éjszaka rendezték a falunapi focitornát. Ezen 7 csapat mérkőzött meg egymással. I. helyen a Dani és a többiek csapata végzett, II. lett a Brigád csapat, míg a III. helyen a Legendák végeztek.

Szombaton délelőtt villám sakkbajnokságra került sor. Itt is 7-en mérték össze tudásukat. A végeredmény: I. Bencsik Zoltán, II.Szalay István, III. Kunovits Gyula.

Az esti bálon a Grammy bulizenekar játszott. 10 órakor a tűzijáték színesítette a programot.

A rendezvényen Lukácsháza testvértelepülésének – Csíkkozmásnak- a delegációja is részt vett Szántó László polgármester vezetésével.

Jencsky Beatrix képeit, amit a lukácsházi falunapon készített, ide kattintva érhetik el: Falunap 2019

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek