2024. Április 25., csütörtök. Névnap: Márk

FELHÍVÁS MAGYARORSZÁG LEGSZEBB KONYHAKERTJEI ORSZÁGOS PROGRAMHOZ

2017.02.22.

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület csatlakozik az országos felhíváshoz, ezért kérjük az Írottkő Natúrpark településein élő érdeklődő kertművelőket, hogy jelentkezzenek a felhívásra az Írottkő Natúrparkért Egyesület irodájában (Kőszeg Fő tér 2.) a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével. ( A jelentkezési lap e-mailen is elküldhető az ine@t-online.hu címre, tárgyként kérjük a „legszebb konyhakertek jelentkezés” megnevezést használni.)

Jelentkezési határidő 2017. március 10. péntek.
 „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtjük azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját technikákat alkalmaznak, amellyel egészséges zöldségekgyümölcsök termesztésére képesek.  
A programmal szeretnénk
 A kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem  A díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket  A kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példaként állítani  Konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, minél több embernek átadni  A birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy   Unokáink is megismerjék milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.
2016. évben 19 megyéből és határon túlról 318 településről közel 15 000 kertművelő munkáját értékelték és 62 db Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat adták át a szervezők. (www.alegszebbkonyhakertek.hu)
Az országos versenyre a további adminisztrációt és bírálást az Írottkő Natúrparkért Egyesület irodája végzi.  
A jelentkezőkkel a kapcsolatot március 20- és április 20. között vesszük fel.  
Országos eredményhirdetés szeptember 20. és december 15. között várható.
 
Bakos György elnök

 

letölthető fileok

JELENTKEZÉSI LAP.docx

File letöltése

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek