2024. Március 28., csütörtök. Névnap: Gedeon, Johanna

II. LUKÁCSHÁZI SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ

2018.03.17.

Szombaton rendezte meg a lukácsházi Közösségi Ház a II. színjátszó találkozót.

Tavaly hagyományteremtő céllal hozta létre a Közösségi Ház a színjátszó találkozót. Idén 4 csoport fogadta el meghívásunkat. A cél a bemutatkozás lehetőségének megteremtésén túl az is volt, hogy a csoportok megismerjék egymás munkáját, tapasztalatokat szerezzenek, és szakemberek véleménye alapján biztosítsuk a szakmai fejlődést.

Két szakembert hívtunk a mai rendezvényre, Gergye Rezső a vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központ igazgatója, valamint Pásti József, az ikervári Batthyány Lajos Művelődési Központ igazgatója mondta el véleményét a látottakról, és adott tanácsokat a csoportoknak.

Elsőként a Gyöngyösmenti Dalárda mutatta be produkcióját Ettünk, ittunk, jót mulattunk címmel.

Egy jámbor férfiemberpanaszai elevenedtek meg magyar népdalok és Kákossy Endre tollából keletkezett vidám szövegek által. A darabot szerkesztette és rendezte: Horváthné Nagy Katalin

Ezután a kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszó csoport mutatta be Gyerekszáj című darabját, melyet Vass Annamária vezetésével vittek színre. Gyerekek szemszögéből tudtuk meg a világról alkotott véleményüket, sok-sok poén kíséretében.

 

A kőszegdoroszlói színjtszókör Kéri Ferenc Lopótök, avagy Mari nem olyan című darabját vitte színre nagy sikerrel Sütő Horváth Zsuzsa vezetésével.

Végül a helyi nyugdíjas színjátszók adták elő Az indiai guru című darabot Németh Lászlóné rendezésében, akik fergeteges sikert arattak.

A két szakértő minden produkciót nagyon megdicsért, a szép számú közönség igazán jól szórakozhatott a mai napon. A csoportok büszkén vehették át az emléklapot és a plakettet Virág János polgármestertől.

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek