2024. Április 19., péntek. Névnap: Emma

Műfüves pályaavató Lukácsházán

2018.09.01.

40x22 méteres műfüves futballpályát avattak pénteken Lukácsházán. A beruházás 32,5 millió forintba került, hetven százalékát a településen működő Schott Hungary Kft. állta TAO feltöltés formájában.

Lukácsháza a Magyar Labdarúgó Szövetség XI. pályaépítési programjának kiírására pályázott, amit a szervezet befogadott – mondta el a megnyitón Dobány Lajos, az MLSZ vasi igazgatóságának képviseletében.

A projektet Virág János polgármester mutatta be, felidézve a település sportéletének jelentősebb állomásait. Lukácsházán nagy figyelmet fordítanak az utánpótlásképzésre, a Schott Lukácsháza Sport­egyesület focistái az előző szezonban az eddigi legnagyobb sikert elérve a megyei bajnokság ötödik helyén végeztek.

A Schott Hungary Kft. vállalta, hogy TAO konstrukcióban társasági adójából 25 millió forintot a sportág támogatására fordít, amit a helyi önkormányzatnak 7,1 millió forint önerővel kellett kiegészítenie.

Ágh Péter parlamenti képviselő, utána Vizi Balázs, a szponzoráló cég ügyvezetője is gratulált a beruházáshoz.

A sportegyesület nevében Bolfán Tamás elnök köszönte meg a támogatásokat, majd Horváth Tibor, a labdarúgó szakosztály elnöke jelképesen átvette a polgármestertől a télen is használható pálya kulcsát.

A végén Kalincsák Balázs református lelkész megáldotta a létesítményt, majd az ünnepélyes pályaátadás következett szalagátvágással, s a fiatal sportolók azonnal használatba is vették a műfüves pályát.

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek