2024. Április 25., csütörtök. Névnap: Márk

Tisztelt Ebtartók!

2018.05.16.

ADATLAP EBÖSSZEÍRÁSHOZ – 2018.

FELHÍVÁS

 

 

Tisztelt Ebtartók!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. §-a alapján az eb tartási helye szerinti önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot – „Adatlap ebösszeíráshoz” kell kitöltenie és azt azokat visszajuttatni a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatalhoz.

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. § (5) bekezdése alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles az adatalapon kért adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

 

Adatalapok beszerezhetők az alábbi elérhetőségeken:

  • Lukácsházai Közös Önkormányzati Hivatal (Lukácsháza, Szombathelyi út 2.)
  • Közösségi Ház Lukácsháza (Lukácsháza, Tanács u. 12.)
  • Gyöngyösfalu Könyvtár (Gyöngyösfalu, Petőfi S. u. 74.)
  • személyesen a falugondnokoknál
  • letölthetők az internetes elérhetőséggel rendelkező települési önkormányzatok honlapjairól

 

Az adatlap kitöltésével kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatalban, illetve a 94/568-028-as telefonszámon kérhető.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2018. július 31.

 

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet 17/B. § (10) bekezdése értemében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

 

Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, továbbá a helyi nyilvántartásban már szereplő ebeket is be kell jelenteni! Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

 

Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy továbbra sincs napirenden az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése.

 

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye – az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31. ) Kormányrendeletben foglaltak alapján - minimum 30.000 Ft pénzbírság.

 

Együttműködését köszönöm!

 

Lukácsháza, 2018. május 11.

 

                                                                                            dr. Vaskó János

                                                                                                   jegyző

Adatlap letöltése: Adatlap letöltése

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek