2024. Április 26., péntek. Névnap: Ervin

Szemétszedés a TeSzedd mozgalom keretében Lukácsházán

2019.03.24.

Lukácsháza is csatlakozott idén az Innováció és Technológiai Minisztérium felhívására kezdeményezett TeSzedd mozgalomhoz.

Az előző évek szemétszedéseihez hasonlóan idén is meghirdetésre került Lukácsházán az árkok, közterületek, valamint a csömötei hegy hulladékmentesítése. 

Előzetes regisztrálásra volt szükség a kesztyűk, láthatósági mellények mennyiségének meghatározására, s nemcsak az örömteli, hogy több, mint nyolcvanan jelentkeztek, hanem az is, hogy sok volt köztük a fiatal, s általános iskolás korú gyermek.

Jókedvű, vidám csapat gyülekezett a Közösségi Háznál ebéd után, ahol eligazítás, valamint munkavédelmi oktatás után indultak a csapatokba szervezett önkéntesek, hogy szebbé tegyék környezetüket.

Mindenkinek a csömötei kilátónál ért véget a kijelölt útvonal, ahol babgulyás, palacsinta, aprósütemény, bodzaszörp várta a nem kis távot megtévő, elfáradt csapattagokat.

150 zsák szemét került összegyűjtésre a mintegy 4 órás út során, valamint nem zsákolható törmelékek is megjelölésre kerültek.

Külön köszönet Albert Móninak a kitűnő szervezésért !!!

 

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek