2022. Január 17., hétfő. Névnap: Antal, Antónia

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Lukácsházán

2021.10.02.

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Lukácsházán

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-VS1-2019-00047

Kedvezményezett neve: Lukácsháza Község Önkormányzata

A Projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztése Lukácsházán

Szerződött támogatás összege: 105 000 000 Ft 

A támogatás mértéke: 100 % 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31. 

A projekt célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítésével Lukácsháza községben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzéshez, a betegségek korai felismeréshez, az életminőség javításához. A beruházás egyúttal a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását is elősegíti.

 A területi ellátási körzethez tartozó települések: Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Kőszegpaty, Nemescsó és Pusztacsó települések felnőtt és gyermek háziorvosi ellátása, továbbá Cák, Kőszegszerdahely, Kőszegdoroszló, Bozsok és Velem gyermekorvosi ellátása, a településeken élő helyi lakosság alkotja a projekt közvetlen célcsoportját. A praxis vegyes körzet, így a projekt célcsoportjába a fiatalkorúak (gyerekek) és felnőttek egyaránt beletartoznak. Az orvosi alapellátást végző orvosi szolgálat Lukácsháza székhellyel működik.

 Az épületben jelenleg orvosi rendelő, védőnői rendelő, labor, váróterem, személyzeti öltöző és vizes blokk, orvosi szolgálati lakás és egy fiók gyógyszertár található. Az orvosi rendelő kisebb felújításán kívül változtatás nem történt, energetikailag az épület magán viseli az akkori építőipari jegyeket, korszerűtlen nyílászárók, belső ajtók hőszigetelés hiánya miatt energetikailag korszerűtlen az épület, szabványos akadálymentesítéssel sem rendelkezik. Megújuló energiaforrás nincs az épületben, gépészetileg az épület leamortizálódott. A gyógyszertár rész önálló gépészeti rendszerrel működik, melyet nemrég korszerűsítettek.

 A fejlesztés során az épület alapterülete kis mértékben növekszik; akadálymentes megközelíthetősége biztosítottá válik és akadálymentes WC, valamint külön házi-, gyermekorvosi rendelő és védőnői helyiség kerül kialakításra. Belső átalakítás révén növekszik a váróterem nagysága is, mely mellett személyzeti öltöző, WC és vérvételi szoba is helyet kap az épületben. 

 Megújuló energiaforrás hasznosítása érdekében napelemek kerülnek elhelyezésre a tetőn. A felújítást követően a fűtési- és villamos rendszerek is megújulnak, korszerű nyílászárók kerülnek beépítésre és az épület falai is hőszigetelést kapnak. A szolgálati lakás és az udvari kerítés is felújításra kerül. 

Lukácsháza Község Önkormányzata a Kbt. 112 §. (1) bekezdés b) pontja szerinti közbeszerzési eljárást folytatott le a kivitelező kiválasztására, melynek eredményeképpen 2021. május 11-én az Egészségház felújítására vonatkozó vállalkozási szerződés megkötésre került a Szárnyasép Építő és Szolgáltató Kft-vel. A munkaterület átadása 2021. május 11-én szintén megtörtént.

A felújítási munkák a tervezett ütem szerint haladnak, 2021. szeptember 10-én a készültség elérte az 50%-os szintet.

 

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek