2024. Április 25., csütörtök. Névnap: Márk

Idén az UCCSÓK voltak az elsők

2020.08.21.

A lukácsházi önkormányzat és a Közösségi Ház, valamint a Borbarát Hölgyek 4. alkalommal rendezett főzőversenyt a kilátónál augusztus 20-a tiszteletére.

Kora reggel óta lelkesen készülődtek a csapatok a főzésre, mindenki a saját titkos receptjével próbált a szigorú zsűri, de még inkább a vendégek kedvében járni. Az ételek között megtalálhatóak voltak hagyományos, de különleges ételek is, mint például a székelykáposzta a pandúrgulyás extrákkal, Erdők kincse. A 3 főből álló szakmai zsűri mellett az önkormányzat és a Borbarát Hölgyek képviselői is megkóstolták a remekműveket, s pontoztak. Nem volt elég a finom étel, figyeltek a terítésre, a vendéglátásra is. Az előbbiért 10 pont volt adható, az utóbbit 5 pontig díjazhatták a zsűri tagjai.

Délután Porpáczy József esperes plébános megszentelte az új kenyeret, amiből mindenkinek jutott, majd az eredményhirdetés során kiderült, hogy idén a az Uccsók babos káposztája nyert, második a Gyöngyösmenti hatos Pandúrgulyás extrákkal fantázia nevű étele lett, a harmadik díjat a Horváth József utca csapata kapta, székelykáposztájukra. A verseny rendkívül szoros volt, hiszen 65, 62, 60 pont lett az első három helyezett értékelése.

Különdíjak is kiosztásra kerültek, a szakmai zsűri a Kerti sort díjazta, a BBH az Újjoncokat preferálta, míg az önkormányzat a Puliszkák csapatát részesítette előnyben.

A nagyszerű nyári időben a kilátóhoz látogató vendégek még finom lángost is kaphattak, valamint a Borbarát Hölgyek által készített meggyszörpöt, bodzaszörpöt – hűsítőként. A díjnyertes csapatok felkérést kaptak a település nagyrendezvényein való főzésre. A mai napon ismét megmutatta a falu, hogy milyen jó közösségei vannak.

A rendezvényt az ARTrakció együttes fellépése zárta.

 

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek