2015.11.17.
Közétkeztetési nyílt nap a lukácsházi Gyöngyház Óvodában, avagy közétkeztetés - másképpen
A lukácsházi Gyöngyház Óvoda főzőkonyhájának működéséről tartottak ma bemutatót, ételkóstolás keretében - a reformkonyha ízeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők .
Igen, lehet másképpen is, ízletesen, egészségesen elkészíteni az ételeket. Erről győződhettem meg ma is. Mivel a két nyári tábor alatt is ott étkeztünk a gyerekekkel, állíthatom, nem csak ma tettek ki magukért az ott dolgozók.
Ízletes, gusztusos ételek kerültek az asztalokra, a melegen tartókba.
S a végén leöblíthettük az egészet citromos limonádéval, ami csak az előírt cukormennyiséget tartalmazta.
A 300 adagos főzőkonyha teljes kapacitással, 100 %-os kihasználtsággal működik. Főznek itt az óvodásoktól az iskolásokig, valamint az éthordós elvitelre befizetőknek.
Kicsit meglepett a norma: óvodásoknál 326 Ft-ból (nettó) kell kihozni a napi négyszeri étkezést.
Iskolásoknál a háromszori étkezés 370 Ft.
Mégis, a heti menüt látva , szerintem nem panaszkodhatnak a gyerekek.
Megkóstoltam a spenótot burgonyával, a paradicsomlevest, ami ugyanolyan finom volt, mint a reform aranygaluska. Bár én azért tettem hozzá mártásnak egy kis barackos túrókrémet. A gyermekek ezt természetesen vanília sodóval kapják.
Sok a panasz a közétkeztetés, főleg a gyermekétkeztetés terén, hogy ízetlenek az ételek, szerintem ezen panaszokat a mostani bemutató cáfolta.
Bebizonyították a főzőkonyha dolgozói, hogy lehet másképpen is, a törvényi szabályok betartásával finom, élvezhető ételeket főzni, készíteni !