2024. Április 19., péntek. Névnap: Emma

Lukácsháza gyöngyszemei

2020.08.22.

A Közösségi Ház adott otthont annak a kiállításnak, amely Lukácsháza értékeit volt hivatott bemutatni.

   Az Írottkő Natúrparkért Egyesület, Lukácsháza Község Önkormányzata várta a község lakóit a Lukácsháza értékeit bemutató kiállítás megnyitójára szombaton a Közösségi Házba. A vendéglátók szerepét ezúttal a Borbarát Hölgyek Egyesülete vállalta.

Virág János polgármester köszöntötte a megjelenteket, és ezen a napon ő vezette le a programot is.

Az előzményről Somogyi Györgyné, az Írottkő Natúrparkért Egyesület titkára beszélt. Az Egyesület egy pályázat keretében hozta létre a Natúrparki települések értéktárát, ehhez kapcsolódott ez a rendezvény is.

Jencsky Beatrix bemutatta a kiállítókat és a kiállítás anyagát, Bakos György, az egyesület elnöke a település több ezer éves történelméről beszélt.

A rendezvényt kulturális műsor is színesítette: Szafián Réka gyönyörű furulyajátéka után Kákossy Endre mondta el saját verseit, majd a Derű néptánccsoport üveges tánca következett.

Ezen a délutánon adták át a Lukácsháza gyöngyszemeinek szóló okleveleket, melyeket olyan személyek, csoportok, egyesületek, rendezvények érdemeltek ki, akik értékekkel gyarapították településünket.

   A kulturális program második részében a Derű néptáncegyüttes fergeteges zempléni táncának tapsolhatott a szép számú közönség, majd a Szent Márton Kórus előadása következett.

A résztvevők ezután megtekintették a kiállítást, majd az Albert Családi Pincészet borait kóstolhatták meg.

A rendezvényt kellemes beszélgetés zárta a borhölgyek vendéglátása mellett.

 

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek