2024. Április 25., csütörtök. Névnap: Márk

Sajmeggyfát kaptak a 2019-ben születettek

2020.07.05.

A járvány miatt a hagyományos faültetés is késett Lukácsházán a 2019-ben születettek tiszteletére.

Minden évben a Föld napjához kapcsolódóan köszöntik a lukácsházi gyerekeket azt megelőző év fájának elültetésével a Nemzedékek Parkjában.

Az idei évben a járványhelyzet miatt július 4–én tudták megrendezni az eseményt.

2019-ben 13 kisgyerek született Lukácsházán, igaz sokan még nem itt laknak építkezés, illetve külföldi tartózkodás miatt, de a település mindenképpen köszöntötte legifjabb polgárait.

A Gyöngyház Óvoda óvodásai már rendelkeznek egy-egy fával a parkban, ők köszöntötték a tavalyi évben született kicsiket az ünnepségen.

Virág János polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a településen kiemelt feladatként kezelik a családok sorsát, a bölcsődétől az iskolás korukig mindent megtesznek, hogy helyben részesüljenek az ellátásban. Nagy öröm a falu számára, hogy az új utca fiatalokkal települt be, és többen is most jelenhettek meg ezen a rendezvényen, hogy a kisgyerekük tiszteletére elültethessék a tavalyi év fáját. Ez a fa pedig a sajmeggy, ami igazából Közép- és Dél-Európában és Kis- Ázsiában honos. A település vezetője arra kérte a szülőket, hogy gyermekeikkel együtt gondozzák a fákat, hiszen ezek gyermekeik jövőjét jelképezik.

A köszöntő szavak után Virág János polgármester átadta az önkormányzat plakettjeit, illetve MAM ajándékát, majd a közös fotózással ért véget az ünnepség.

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek